Naks Logo

Unieke Avontuur en Culturele Uitwisseling in Surinaamse Binnenland: Project "Veerkracht"

Unieke Avontuur en Culturele Uitwisseling in Surinaamse Binnenland: Project "Veerkracht"

Jongeren van NAKS Wan Rutu een spelletje aan het spelen
Published by: on May 24, 2024

Knini Paati, Boven Suriname - 24 mei 2024

Praktijk Dynamiek Therapie, onder leiding van Engracia Veldwachter en Xanagay Rotsburg, in samenwerking met NAKS, afdeling NAKS Wan Rutu, heeft van 20 mei tot en met 22 mei het indrukwekkende project "Veerkracht" georganiseerd. Dit initiatief bood jongeren de unieke kans om een avontuurlijke reis te maken door het prachtige binnenland van Suriname, met het eiland Knini Paati aan de Boven Suriname als decor.

Tijdens deze drie dagen dompelden de jongeren zich onder in de adembenemende natuur van het gebied, maakten ze nieuwe vrienden en leerden ze waardevolle lessen over veerkracht, Surinaams cultureel erfgoed en hun eigen identiteit. Deelnemers werden begeleid door ervaren coaches, die zich onvermoeibaar inzetten voor hun welzijn en veiligheid.

Het programma van "Veerkracht" was rijk aan educatieve activiteiten en culturele ervaringen. Jongeren namen deel aan reflectieve sessies en dialogen over persoonlijke ontwikkeling en de wereld om hen heen. Een bijzonder hoogtepunt was de uitwisseling tussen de jongeren van NAKS Wan Rutu en de lokale gemeenschap. De jongeren van NAKS Wan Rutu brachten hun kennis over zang en dans over door middel van een korte opvoering, waarna de lokale jongeren hun eigen culturele talenten toonden.

Een speciaal moment tijdens het project was het bezoek aan de dorpsouderen. Hier ontdekten de jongeren dat namen als Wilgo Baarn en Henk Tjon nog steeds resoneren in de gemeenschap, dankzij eerdere samenwerkingen en uitwisselingen met NAKS. De dorpsoudsten waren verheugd om weer van NAKS te horen en het bezoek bracht warme herinneringen naar boven.

Het project "Veerkracht" was voor alle betrokken jongeren een onvergetelijke ervaring. Het bood niet alleen leerzame momenten, maar ook diepgaande inzichten die zij hun leven lang met zich mee zullen dragen.

NAKS Suriname 2023

Design and Development by Namidi NV