Naks Logo

Naks Kaseko Loco

Naks Kaseko Loco

NAKS KAseko loko

De muziekformatie NAKS Kaseko Loco (NKL), is niet alleen gespecialiseerd in kaseko (traditionele kaskawi en winti) maar heeft het repertoire uitgebreid tot Caribische, Latijns-Amerikaans en Amerikaanse soulmuziek. Gezien de Afro-muzikale bagage die bij de leden van Kaseko Loco ontwikkeld is, is deze groep een begrip in Suriname én Nederland. Door de creatieve musici heeft deze muziekformatie een groot aantal nieuwe kaseko en kawina nummers gecomponeerd. Loco NKL houdt zich ook bezig met nieuwe arrangementen, waarbij zij bijvoorbeeld Indiaanse sambura liederen verwerken in hun repertoire en diverse combinaties maken van kaseko, kawina en winti muziek.

De muziekformatie werd in 1995 opgericht, is uitgegroeid tot de meest bekende Surinaamse kaseko formatie en heeft tientallen CD’s en DVD’s uitgebracht. NKL treedt voornamelijk op in Suriname, maar verzorgt ook buitenlandse optredens. Enkele bekende optredens in Suriname zijn tijdens de jaarlijkse Phagwa viering, de Owru Yari activiteiten, Fete de la Musique en het optreden van Nick en Simon in 2017. In het buitenland zijn de optredens bekend in Amsterdam (Kwakoe Festivals), Rotterdam, Almere en Hoogstraten, België (Antilliaanse Feesten).

Leiding Naks Kaseko Loco

Manager

Henny Panka

Muzikale Leiding

Ferdinand Jane (Pila)

Ast. Manager

Ruben Tooy

Ast. Manager

Patrick Kerk

Diensten

Muziekoptredens

Traditionele Afro-Surinaamse muziek zoals kaseko, kawina, winti, dron, soca, salsa, folklore. Geschikt voor feesten, jaardagen, bigi yari, bedrijfsfeesten, nationale feestdagen.
Duur: minimaal 3 uren


*Deze dienst kan ook in het buitenland aangeboden worden

NAKS Suriname 2023

Design and Development by Namidi NV