Workshops kers op taart bij komst Woiski vs Woiski

Regisseur Geert Lageveen in gesprek met een deel van de cast van ‘Woiski vs Woiski’. Foto: Collectie theatergroep Orkater

PARAMARIBO – Steeds weer blijkt dat als muziek en tekst een unieke verbintenis met elkaar aangaan, er prachtige synergie kan ontstaan. Een voorbeeld daarvan is het muziektheaterstuk ‘Woiski vs Woiski’ dat op 5 juli in première gaat in Thalia.

Toneelgenootschap Thalia en Anco Productions houden op 10 juli verschillende workshops en netwerksessies voor acteurs, muzikanten, licht- en geluidstechnici, directeuren, organisatoren en producenten in de culturele sector. De seminars worden verzorgd in samenwerking met de ervaren collega’s van het Amsterdamse muziektheatergezelschap Orkater en het Bijlmer Parktheater.

“Een buitenkansje”, vindt Ann Hermelijn van Anco Productions deze workshops. “Wij zijn al helemaal blij dat we ‘Woiski vs Woiski’ mogen aanbieden aan het Surinaamse publiek, maar dit is de kers op de taart. Het is heerlijk dat onze eigen talenten en werkers hun kennis en vaardigheden kunnen verrijken en ervaringen kunnen uitwisselen met vakgenoten. Dit is de ultieme win-winsituatie!”

De levens van Max Woiski senior en junior staan centraal in de muzikale theatervoorstelling ‘Woiski vs Woiski’, bekend van de hits ‘BB met R’ (Woiski Sr.) en ‘Rijst met Kouseband (Woiski Jr.). Hermelijn legt wel uit dat de workshops bedoeld zijn voor gevorderden in het vak. “Er vindt een voorselectie plaats en na de workshop is er een netwerklunch.”

Bron

Hierbij een bekendmaking uit DWT m.b.t. workshops die op 10 juli a.s. gehouden zullen worden i.v.m. de  theaterproductie Woisky versus Woisky die vanaf 5 juli a.s. bij Thalia wordt opgevoerd.

Wij willen jullie stimuleren om deze workshops bij te wonen. Maak contact met Ann Hermelijn als je wilt meedoen: anco@sr.net of ann_hermelijn@yahoo.com / telefoon (en app): +597-8808686 of 401091