Uitnodigingen vier activiteiten januari 2017

Uitnodiging: NAKS Wan Rutu

Hierbij wordt u uitgenodigd voor het bijwonen van en participeren aan de lezing winti eh media. Het subthema is welke bijdrage leveren winti religieuze instituten/beleiders aan informatievoorziening in de media?

– Inleider: Leendert Pocorni.
– Panel: Kenrich Cairo, Maggie Schmeitz, Euritha Tjon A Way en Julien Zaalman.
– Discussieleider: Gregory Rijssen

– Wanneer: Zaterdag 28 januari 2017
– Waar: NAKS
– Hoelaat: 18.00 Uur – 20.00 Uur
– Organisatie: NAKS

Uw aanwezigheid stellen wij op prijs.

***

Uitnodiging: Koto Museum
Lezing Gloria Wekker 28 januari 19:00 uur

Op zaterdag 28 januari 2017 zal professor dr. Gloria Wekker, cultureel antropoloog en emeritus hoogleraar Gender Studies aan de Universiteit Utrecht, een lezing houden onder de titel “Ik ben een gouden munt”. In haar lezing zal prof. Wekker vertellen over haar onderzoek (1990 – 1991) naar Afro-Surinaams seksueel erfgoed onder volksklasse vrouwen, bekend onder de naam mati werk. Zij zal ingaan op de Afrikaanse herkomst van het verschijnsel; op de odo die de vrouwen gebruiken en wat die zeggen over hun zelfbeeld; op hun ideeën over subjectiviteit en seksualiteit en op de toekomst van het mati werk.

Na de lezing is er gelegenheid tot uitwisseling en vragen stellen. Indien de tijd het toelaat, zal zij kort aandacht besteden aan haar recent uitgekomen boek White Innocence: Paradoxes of Colonialism and Race (Duke University Press, 2016). De centrale vraag bij dit onderdeel is: in hoeverre en op welke manieren is “witte onschuld” ook een fenomeen dat in Suriname voorkomt?

– Waar: Koto museum, Prinsessenstraat 43
– Tijd: 19.00 u – 21.00 uur.
– Datum: 28 januari 2017

***

Uitnodiging: Fiti Fu Wini
Opo yari met een tintje op 29 januari 2017

De “Stichting Fiti Fu Wini” is een naar Surinaams recht opgerichte rechtspersoon, die zich onder meer bezig houdt met onderzoek, veredeling en conservering van de Afro- Surinaamse Cultuur en Religie in al haar facetten.

Wij van de stichting nodigen u uit, voor het bijwonen van onze bijeenkomst die gehouden zal worden op:

– Datum: Zondag 29 januari 2017
– Tijd: 11.00 uur v.m. – 15.00 uur n.m.
– Inloop: 10.30 uur
– Plaats: Claudetta Toney Multifunctioneel Centrum te Poelepantje

De titel is: OPO YARI MET EEN TINTJE

Met vriendelijke Fiti Fu Wini groeten,

Namens het bestuur van De Stichting Fiti Fu Wini.

De Voorzitter,
Kortensia Sumter-Griffith

***

Uitnodiging: Recycling with a twist

Hergebruik en een vleugje kunst
Wroko baka nanga awinsi san sma no wani moro
3e editie!

Wanneer: Zondag 29 januari 2017 van 11.00 – 17.00 uur
Waar: Art Gallery Sukru Oso
Adres: Cornelis Jongbawstraat 16 A

Een dag in het in het teken van hergebruik. Uitverkoop van goede boeken elektronische gadgets, heren-, dames- en kinderkleding, heren- en damesschoenen, tassen, riemen, glaswerk, computerspullen, speelgoed. Ook te verkrijgen home made snacks, koek, warme maaltijd soepen en drankjes.

Op de markt zullen verschillende stands bemand door plaatselijke verkopers. Producten aanbieden die gelinkt aan of als uitgangspunt hebben: milieu, natuur en hergebruik. Dit evenement wordt opgeluisterd door belangeloze optredens van verschillende podiumkunstenaars en beeldend kunstenaars die werk maken uit restmateriaal die op hun beurt weer een percentage van de opbrengst van verkoop aan de organisatie zullen afstaan.

De grondgedachte van deze dag is milieubewustzijn. Drankjes worden geschonken in herbruikbare bekers, koek wordt geserveerd in bana-blad. Wij vragen u daarom uw eigen boodschappentas mee te nemen voor verpakking van aangekochte zaken. Plastic zakken en tasjes zullen niet verkrijgbaar zijn.

Met dank aan o.a. * Shake Lights & Sound * Sukru Oso *Nationale Volksmuziekschool Suriname * Het Surifonds * Nola Hatterman Art Academy * Vrienden uit Nederland en Suriname