Uitnodiging Koto Museum: Memre Neti 22 november a.s.

Het Koto Museum introduceert de Memre Neti (Historische avond). Deze eerste activiteit zal gehouden worden op dinsdag 22 november a.s. met als  thema “Memre Papa Koenders”

Wie was  Julius Gustaaf Arnout Koenders die als Papa Koenders bekendheid heeft genoten.
Papa Koenders, is een van de boeiende persoonlijkheden uit de recente Surinaamse geschiedenis. Deze naam verwierf hij omdat hij als een van de eerste personen bewust het culturele erfgoed van het creoolse deel van ons volk uitdroeg. Hij oefende dan ook grote invloed uit op de culturele bewustwording van de Creoolse bevolkingsgroep in Suriname.
Hij bereikte dit doel voornamelijk door het organiseren van een jaarlijks cultureel evenement, Sranan Neti genoemd. Daarnaast is hij gedurende tien jaar  de uitgever van het maandblad, Foetoe-boi, geweest. Dit blad verscheen in zowel het Surinaams als het Nederlands. Na een betekenisvol leven overleed hij op 17 november 1957 op 71 jarige leeftijd.

Het Koto Museum heeft gemeend om deze grote Surinamer, die in Paramaribo op 1 maart 1886 geboren is, door middel van deze Memre Neti eer te bewijzen.

Plaats: Het Koto Museum
Adres: Prinsessestraat 43 Paramaribo
Aanvang: 19.30 uur (inloop 19.00 uur) tot 21.00 uur
De inloop van deze avond begint om 19.00 uur.