Tweede NAKS singi neti workshop in Nickerie

 

NIEUW-NICKERIE – De afdeling Troostoe van Naks in Paramaribo zal zaterdag voor de tweede keer in twee maanden in Nickerie een workshop verzorgen over het organiseren van een singi neti. De eerste keer was eind juni zegt Igion Koulen, voorzitter van de commissie 1 juli-viering Nickerie. De workshop wordt samen met Stichting Ons Streven en de WINgroep gehouden.

Volgens de voorzitter worden in elke cultuur handelingen verricht bij geboorte en overlijden. De workshop heeft als doel de deelnemers te vertellen hoe de voorbereidingen en uitvoering van een singi neti plaatsvinden. “We zeggen niet dat men in Nickerie fout bezig is, maar het is altijd goed om iets bij te leren.” Er zijn heel weinig mensen en organisaties die iets terug willen doen voor de gemeenschap van Nickerie, “vandaar dat wij het initiatief hebben genomen om Naks te betrekken bij het overdragen van cultuur aan ons.”

Livia Pelswijk, coördinator van de WINgroep zegt dat haar organisatie graag een activiteit ondersteunt waarbij de kennis over cultuur vergroot kan worden. Dit past in het driesporenbeleid waarbij één spoor zich richt op het uitdragen van cultuur in zoveel mogelijk facetten. Madsy Castillion, voorzitter van Ons Streven, legt uit dat haar organisatie in de jaren zeventig als buurtvereniging is begonnen en is uitgegroeid tot een stichting om meer mensen te kunnen bereiken.

Bron: DWT Online