Theater workshops vanaf 21 februari bij NAKS

U treft hier informatie aan over twee theater workshops / trainingen, die met ingang van 21 februari a.s. bij NAKS gehouden zullen worden:

NAKS THEATER WORKSHOPS VANAF 21 FEBRUARI A.S.

Wat is de bedoeling?
In het kader van 70 jaar NAKS willen wij graag in de tweede helft van 2017 een groot theaterstuk in elkaar zetten. We denken aan de Okrobrafushow, aangepast naar onze tijd, of aan een Surinaams of NAKS verhaal dat gedanst, gezongen en gedeclameerd wordt (ook odo enz. zullen erbij zijn). De definitieve keus daarover zal nog worden gemaakt door de verantwoordelijken.
Maar in elk geval zullen nu reeds mensen getraind worden om een bijdrage te kunnen leveren aan deze activiteit, Of om in de toekomst te ondersteunen bij het maken van NAKS theater.

Het gaat om twee trainingen:

Workshop voor Elementair toneel spelen/acteren
Bij deze workshop gaat het om te werken aan theatraal bewustzijn, de basis van het acteren:

  • Periode: 21 februari tot en met eind maart
  • Trainingsdagen: elke dinsdag van 1800 uur – 20.00 uur

Workshop theater maken/ basis regisseren
Bij de workshop wordt dieper ingegaan in wat theater maken eigenlijk is. Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet je op letten? Met verschillende handvatten en oefeningen leer je hoe je als groep, maar ook als individu theater kan maken. Anders gezegd: regisseren en een theaterstuk in elkaar zetten:

  • Periode: 21 februari tot en met eind maart
  • Trainingsdagen: elke donderdag van 1800 -20.00 uur

Deze workshops worden gegeven door een Nederlandse student van de Theaterschool van Amsterdam, Auke Oostbroek. Per groep is er plek voor maximaal 12 personen en bij voorkeur mensen die aan beide workshops mee willen doen. De leeftijdscategorie is 18 jaar en ouder. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of niet. In principe hoef je ook (nog) geen lid te zijn van NAKS bij de inschrijving.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan uiterlijk vrijdag 17 februari een mail met je naam, leeftijd telefoonnummer en of je mee wil doen aan elementair spel, theater maken of allebei. Het e-mailadres is aukeoosthoek@hotmail.com en siegmien@hotmail.com. Graag naar beiden sturen. Uiterlijk zondag 19 februari krijg je dan een mail terug.

Heb je vragen, dan mag je naar hetzelfde e-mailadres mailen of bellen of sms-en op telefoonnummer: 7760528 of naar het kantoor van NAKS: 499033.