Surinaamse musicalacteur speelt eerste hoofdrol

De Surinaamse musicalacteur Juneoer Mers. Foto: Marlon Henry

PARAMARIBO – De Surinaamse musicalacteur Juneoer Mers speelt Ike Turner in ‘The Tina Turner Musical’. “Mijn eerste hoofdrol is een feit! Ik heb hard gewerkt om hier te komen, maar we zijn er nog niet. Ik ervaar het natuurlijk ook als een blessing. En ik waardeer dat ik mezelf nu op een andere manier kan neerzetten, waardoor ik anderen al is het maar een beetje kan inspireren”, reageert Mers tegenover de Ware Tijd.

Hij zegt de komende maanden te gebruiken om zich te verdiepen in het leven van Tina en Ike Turner. De rol van Ike is op zijn lijf geschreven. “Haha het zou wat zijn als die rol niet op m’n lijf geschreven zou zijn, aangezien Ike gezien wordt als een gewelddadige man, maar ik kan me wel goed voorstellen hoe ze geleefd hebben en de kunst is natuurlijk om dat zo goed mogelijk in de show te laten zien.”

Hiervoor had Mers in de musical ‘The Lion King’ gespeeld als Banzai, één van de drie hyena’s onder Scar. Mers is bij velen bekend als zanger ‘Baby’ van de entertainmentgroep 2FamousCRW.

De Nederlands-Surinaamse musicalactrice Jeannine la Rose speelt ook in ‘Tina Turner Musical’ als Gran Georgeanna (GG, de oma van Tina). De musical ‘Tina – De Tina Turner Musical’ zal vanaf februari 2020 in het Beatrix Theater in Utrecht, Nederland te zien zijn. Het wordt door Stage Entertainment Nederland geproduceerd. De show vertelt het levensverhaal van Turner dat begon in Nutbush, Tennessee, waarna ze wordt gevolgd in haar carrière.

Bron