SIRI FU AFRIKITI

Afrikiti betekend Afrika in de kumanti taal. Siri Fu Afrikiti betekend dus Zaden van Afrika.
Zaden van Afrika die in Suriname tot bloei zijn gekomen in de hedendaagse Afro-Surinaamse geloof en cultuur.

Siri fu Afrikiti brengt de verschillende Konfo dansi dichter bij de gemeenschap.
De Muziekale begeleiding lag in handen van Naks Kaseko Loco en Sangrafu Winti Formatie.
Regie lag in handen van Edwin Gefferie.
Dansondersteuning van Choreograaf en danspedagoog Jules Brewster.

Siri Fu Afrikiti was in een reeks van 4 shows waarvan 3 uitverkochte zalen. Het was meer bedoeld als een fundrasing aan de ene kant, maar ook om de organisatie NAKS weer de plek te geven die het had als een Top Performings Arts organisatie. Gezien de vele positieve reacties, persoonlijk  en op Facebook, zijn we erin geslaagd.

Een van de doelen van Naks Wan  Rutu is kennis overdracht d.m.v. dansworkshops  en optredens, en dat hebben we bewezen met deze 4 afleveringen. De totale Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de creoolse gemeenschap, willen we het besef bij wekken om zicht niet te schamen voor zijn/haar cultuur. Onze cultuur heeft veel te bieden op gebied van podiumkunst en dat moeten we eerst accepteren, dan koesteren en verder ontwikkelen tot een hoger niveau. Indien wij als Afro-Surinamers respect tonen voor onze cultuur, zullen we dat ook krijgen van de andere ethnische groepen.

Ons streven is nu ook om onze danscultuur internationaal bekendheid te geven. Wij gaan daarom netwerken met verschillene organisaties in het buitenland  en hopen op een goede samenwerking.

The Legend Daudry Adipi Pics-2015-3820 The Legend Daudry Adipi Pics-2015-3441 The Legend Daudry Adipi Pics-2015-3422 The Legend Daudry Adipi Pics-2015-3419 The Legend Daudry Adipi Pics-2015-3323