Save the date

Belangrijke activiteiten NAKS op korte termijn

  • Launch NAKS Angisa 70 Yari – zaterdag 22 april a.s. te Spanhoek van 10uur – 13.00 uur
  • Dansi Sranan Dansi – Workshop NAKS Wan Rutu, zaterdag 29 april van 10.00 – 14.00 uur
  • Memre Den – Herdenking van overleden NAKSers op 29 april a.s. vanaf 20 uur
  • Launch documentatiecentrum AfroSur. Cultuur en feestprogramma  70 jaar NAKS,  op 04 mei vanaf 1800 uur

Sinds 1982 wordt ieder jaar op 29 april de Internationale Dag van de Dans gevierd. De dag werd ingevoerd door het Internationale Dans Comité van het Internationaal Theater Instituut (ITI / UNESCO). Op deze Dag laten (semi-)professionele en amateurdansers hun kunsten overal ter wereld zien om zo meer mensen geïnteresseerd te krijgen in deze sport. Deze Dag is bedoeld om mensen die normaal niet met dansen bezig zijn bekend te maken met deze vorm van kunst.

NAKS WAN RUTU organiseert op die dag de 3e editie van Dansi Sranan Dansi. Onze dans trainers zullen die dag 3 dansstukken verzorgen:

“Difrenti Rutu, Wan Beweygi”
Een choreografie  met elementen uit de verschillende Etnische groepen die Suriname rijk is.

“Osewa”
Een Afrikaans-Surinaams dansstuk. Choreografie van trainer Acheber Jamin.

“Konfo dansi”
Een dansstijl uit het Afro-Surinaamse Winti religie. De Aisa en Fodu winti dans zullen aan de orde komen.

Prijs voor deelname aan de workshop: SRD 50,- (u krijgt een fles water en een fruit). Toeschouwers zijn ook uitgenodigd. U betaald een vrijwillig bijdrage bij de poort. Voor deelname kunt u zich vooraf registreren:

 

Dans en Gezondheid
Dans en gezondheid gaan hand in hand vandaar dat we ook Het Surinaamse Rode Kruis hebben uitgenodigd met hun programma #SabiYuSrefi. U zult informatie krijgen over de verschillende Niet-overdraagbare aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten etc. Daarnaast krijgt u ook info over hoe gezond te leven door te letten op uw eten en door te bewegen. De mogelijkheid bestaat ook om metingen te doen zoals bloeddruk, gewicht, lengte, buikvet, bloedsuiker en BMI. Met de metingen heeft u een beeld over hun gezondheidssituatie vandaar de naam #SabiYuSrefi.

Line dance
Aan het eind van de dag zullen we gezellig, samen een line dance doen. Daar mag iedereen, cursisten en toeschouwers, aan mee doen. Zo zullen we Dansi Sranan Dansi al dansend afsluiten.

ORGA: NAKS WAN RUTU