Rain Forest Kunst Festival 2015

UntitledGraag kondigen wij, namens Artlab.sr, de vierde editie van het Rain Forest Kunst Festival aan van 23 t/m 25 oktober 2015.

Het festival is een tweejaarlijks terugkerend internationaal kunst- en cultureel festival met het doel om door middel van kunst bewustwording met betrekking tot behoud van het Surinaamse Tropisch Regenwoud te stimuleren.

Het Festival vindt dit jaar plaats in samenwerking met èn op het terrein van de Nola Hatterman Kunst Academie te Paramaribo. Het thema voor 2015 is’. ‘Woter‘.

Suriname beschikt over een groot potentieel aan water, echter is men onvoldoende doordrongen van het feit dat de Surinaamse wateren beter beschermd moeten worden. Nu al is de beschikbaarheid van water een internationaal probleem aan het worden en zal gezond drinkwater in toenemende mate een belangrijk economisch product worden. Daarnaast maken de Surinaamse watergebieden deel uit van het Amazonebekken en leveren zij een belangrijke bijdrage aan de beheersing van het klimaat. Woter zal op het festival de inspiratiebron zijn voor de deelnemende kunstenaars. Het festival is educatief omdat kunst en cultuur worden ingezet om de bewustwording tot behoud van het Tropisch Regenwoud te stimuleren. Aan de verschillende onderdelen van het festival zullen vooral jonge buitenlandse en Surinaamse kunstenaars veel ruimte krijgen.

Dankzij de medewerking van de vele partners zijn de vorige edities van het festival een groot succes geworden en hebben kunstenaars uit onder andere Nederland, Brazilië, Curagao en Frans Guyana kunnen deelnemen. Uiteraard willen wij het festival dit jaar tot een nog groter succes maken.