Onze nieuwe stagiaire

STAGEPROJECT TOERISME NAKS 2017
INTRODUCTIE JULIETTE, SHERIDA EN JOËLLE
EVEN VOORSTELLEN

JULIETTE COBUSSEN, Stagiaire NAKS
Mijn naam is Juliette Cobussen, ik ben geboren op 13 augustus 1993 in Wageningen (Nederland). Ik zit nu in mijn laatste studiejaar van HRM (personeel & organisatie) aan de Hogeschool Utrecht. In Nederland laat ik op dit moment achter, mijn lieve vriend waarmee ik samenwoon en mijn vrienden & familie. Mijn hobby’s zijn onder andere hardlopen, een goed boek lezen en in Holland, als de zon eventjes schijnt, met mijn vrienden op het terras zitten met een lekker hapje en een drankje. Verder heb ik vorig jaar stage gelopen bij de HR- afdeling van IKEA, IKEA is een groot woonwarenhuis dat wereldwijd vestigingen heeft en van oorsprong uit Zweden komt.
Via mijn studie kreeg ik dit jaar de mogelijkheid om een paar maanden naar een ander land te gaan om daar binnen een organisatie onderzoek te doen naar een vraagstuk waar behoefte aan is. Zo ben ik via mijn studiebegeleider uit Nederland bij NAKS terecht gekomen, zij vertelde mij vol enthousiasme over jullie, de organisatie en waar NAKS voor staat. Ik hoefde er vervolgens niet lang over na te denken en mijn koffer was al snel ingepakt om het avontuur aan te gaan bij zowel NAKS als Suriname in het algemeen. Ik kijk er onder andere naar uit om mij te verdiepen in de Afro-Surinaamse cultuur en al het ander moois wat Suriname te bieden heeft.

Wat ik de komende periode ga doen binnen NAKS.

Project NAKS toekomst perspectief

Ik zal aan de hand van een zelf opgesteld onderzoek nagaan: of het mogelijk is om door middel van commerciële culturele activiteiten de positie van NAKS en haar leden te versterken op zowel sociaal als economisch vlak. Hiermee bedoel ik concreet dat ik mij ga focussen op een aantal afdelingen en ga bestuderen hoe die commerciële activiteiten met betrekking tot publiek/toerisme verbeterd kunnen worden. Daarbij wordt zowel binnen als buiten de organisatie onderzoek gedaan. Op economisch vlak wordt er onder andere bestudeerd op welke wijze ingespeeld kan worden op de mogelijkheden die het toerisme van Suriname biedt. En op sociaal vlak wordt vooral gekeken hoe de capaciteiten van de leden van NAKS gebruikt/ontwikkeld moeten worden om de commerciële activiteiten op een effectieve manier uit te voeren. Omdat er verschillende aspecten komen kijken bij dit project leek het mevrouw Staphorst verstandig om krachten te bundelen en samen te werken met Sherida Mormon & Joëlle Conrad. Zij zijn beiden werkzaam bij ABIC Consultency. Zij zullen ondersteuning bieden bij mijn onderzoek om uiteindelijk samen tot een mooi advies te komen. Hieronder leest u meer over wie zij zijn, en wat zij doen.

JOELLE CONRAD, Medewerker ABIC consultancy
Mijn naam is Joëlle Conrad, geboren op 31 december 1992 in Paramaribo. Ik ben thuis oudste kind van Maureen Biffé en Richenel Conrad. Lezen is 1 van mijn hobby’s. Daarnaast vind ik niet geplande tripjes naar het binnenland van ons mooi en gezegend Suriname, fantastisch.

Ik heb pedagogiek gestudeerd aan de Anton de Kom universiteit van Suriname. Ik heb gewerkt als vrijwilliger bij de Kinder en Jongere telefoon, aquisitie officer in het Peperpot Natuur Park en Marketing coördinator voor de Paramaribo Zoo. Thans ben ik werkzaam als junior consultant, marketing en onderzoek  bij ABIC consultancy. Verder doe ik backoffice werkzaamheden voor de stichting United Tour Guides Suriname.. ik ben dus best een bezige bij.

Als medewerker van ABIC consultancy ben ik betrokken bij NAKS als project medewerker. NAKS is voor mij ‘de’ culturele organisatie voor Afro- Surinamers bij uitstek. Ik voel mij daarom heel erg vereerd als Afro-Surinamer om deel te zijn van dit project.

SHERIDA MORMON, medewerker ABIS consultancy
Mijn naam is Sherida Mormon, mijn passie gaat uit naar gemeenschaps- ontwikkelingen op alle niveaus. Ik ben goed in product ontwikkeling en vooral product- en dienst innovatie. Van huis uit ben ik ook ontwikkelingseconoom ik heb mijn studie gedaan op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ik heb 2 kids, een jongen en een meidje van 12 en 15 jaar die me ook in balans brengen.

Met Naks ben ik in contact  gekomen via  jaarlijks terugkerende  events die  ik organiseerde: Suriname Heritage Festival. En Naks was er elk jaar.  Ik kende de huidige voorzitter, Siegmien Staphorst,  eerst  bij  de Nationale  Vrouwen Beweging.   Ze is voor mij een  rolmodel en heb  veel  van haar  geleerd, volgens mij weet ze het zelf niet eens.  Zo nu en dan  doet ze een beroep op me, dan ben ik er zodra ik kan.