Nieuwe voorzitter van NAKS Kwanzaa

MARJORIE LUCIL PEER
NIEUWE VOORZITTER NAKS KWANZAA

Wie ben ik en wat doe ik? 
Ik ben een lieve, aardige en vooruitstrevende jonge vrouw die dagelijks vanuit haar innerlijke kracht, inspiratie put om grotere hoogten te bereiken. In het dagelijks leven ben ik politie ambtenaar en als junior consultant verbonden aan de Basiton Consultancy Group, een jong en energieke bedrijf dat de focus voornamelijk legt op het bedienen van kleine en middelgrote ondernemingen.

De student in mij! 
In april 2018 studeer ik af bij het FHR Institute of Social Studies, als Master in Bedrijfskunde. Kennisvergaring is voor mij een must. De omgeving is steeds aan het veranderen en als mens moet je mee veranderen!. Hiermee geef ik aan dat wij als mensen niet moeten blijven steken in de tijd. Ga op een verantwoorde wijze mee met de tijd, tegenwoordig is kennis niet eens zo duur.

Hobby’s! 
De boog mag niet altijd gespannen blijven, neen echt niet want “Mai”,zoals ik bekend sta na wan prisiri uma. Wanwan leysi mi e swa mi fesi (zoals het mij soms wordt gezegd, natuurlijk onbewust hoor!) ma….. tan-presi fu ogri nanga fuka no de.
Wie mij kent weet dat ik van gezelligheid houd. Gewoon feesten uit het niets spreekt mij aan. Ik wacht niet op speciale momenten. Verder houd ik van koken. Mijn keuken moet altijd goed voorzien zijn. Mi na bori sma, angri fu bere no sa kiri mi. San mi lostu mi baki sa sori. En over cultuur gesproken, kan het niet anders ik ben erin opgegroeid.

Marjorie als lid van NAKS. 
Tijdens de Politie Spelen, een internationaal evenement waaraan het KPS jaarlijks deelneemt werd aan mij gevraagd om mee te helpen aan de invulling van het cultureel gedeelte. Mijn idee ging gelijk uit naar de Alakondre Dron van wijlen Wilgo Baarn. Tijdens deze mocht ik samen met enkele andere collega’s, waaronder Deryl Contino, Bernice Waal en Burnitia Panka, thans ook NAKSers, participeren tijdens de culturele dans. Om de culturele avond verder inhoud te geven werden culturele en Afrikaanse nummers door ons voorgedragen. Onze performances resulteerden in onze aansluiting bij NAKS via Gerold Yngard, eerst in de afdeling SwitiKawina en thans in NAKS Kwanzaa, na introductie door Raidill Morman. Voor zover ik het weet ben ik het vierde lid van de familie Peer, (naast Beatrixe, Joan en Eric, allen wijlen) dat zich aangesloten heeft bij NAKS. Mijn participatie in de organisatie zal zeker één zijn die van meerwaarde is.

Voorzitter Naks Kwanzaa. 
Sinds februari 2018 ben ik voorzitter van de NAKS Afdeling Kwanzaa. In die hoedanigheid zal ik de nadruk leggen op cultuurbewustzijn en cultuuroverdracht, middels zang en dans. Ik zal mij altijd laten leiden door de geldende normen en waarden van NAKS laten leiden. De groepscohesie zal ik blijven stimuleren en ik zal trachten om altijd een voorbeeldfiguur te zijn en te blijven. Het uiteindelijke doel moet er één zijn een die in lijn staat met het doel van NAKS, waarbij de voordelen zich niet mogen beperken tot de afdeling zelf maar voor de gehele organisatie moeten gelden.