NAKS SOKO PSALM (ZANG)GROEP IN NEDERLAND

Een bijdrage van NAKS Nederland

NAKS SOKO PSALM 2Op maandag 3 juni heeft NAKS zanggroep o.l.v. Maritha Kitaman NAKS Nederland vertegenwoordigd door een bijdrage te leveren tijdens de opening van de tentoonstelling “Verbreek de ketenen! 150 jaar afschaffing slavernij”, in het Atrium Stadhuis, Haags Historisch Museum, Den Haag. De groep heeft enkele Soko Psalm en Banya nummers ten gehore gebracht. Dhr. Laurens Olijfveld heeft de vertolking gedaan waardoor het geheel goed te volgen was.

De presentatie viel in de smaak, de complimenten over de mooie kleding bleven niet uit en wij werden nu al gevraagd om volgend jaar weer beschikbaar te zijn. Wij hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om flink te netwerken .

Reeds geruime tijd leeft bij Urmia Struiken en Maritha Kitaman de gedachte een zanggroep te beginnen met NAKS leden en/of personen die dicht bij de organisatie staan. Het optreden tijdens de Krioro Mama Prisiri was volgens de planning eenmalig. Maar nadat de vraag voor het optreden van 3 juni binnenkwam, zijn de dames serieus gaan nadenken over een format voor de groep. Ondanks de zang- en podiumervaring van de groepsleden,zien zij dit optreden als een try-out en zullen toch wel moeten oefenen om zich op de NAKS manier uit te dragen.
Onder de vleugels van de Stichting NAKS Nederland willen wij ook op deze manier een bijdrage leveren aan het NAKS werk.
Wij zijn nog op zoek naar een gepaste naam voor de groep, waarin ook NAKS verwerkt is.

NAKS TORI no.12, 2013 editie