Muziekschool Naks Mi Agida start instrumentenfonds

Uit De Ware Tijd van 30/08/2020 12:04 – Tascha Aveloo
Enkele leerlingen van Naks Mi Agida-muziekschool laten horen wat ze allemaal leren.

Enkele leerlingen van Naks Mi Agida-muziekschool laten horen wat ze allemaal leren. Foto: Tascha Aveloo

PARAMARIBO – Gekleed in een witte trui, jeans en een pangi om de schouders laten enkele kinderen horen wat zij leren bij de Mi Agida-muziekschool van Naks. Het was vrijdag een heugelijke dag waarbij middels een korte presentatie en het tekenen van drie contracten het project ‘Aanschaf muziekinstrumentenfonds’ werd gelanceerd.

Het fonds is gesponsord door Jack Tours & Travel Service. Gersom en Cindy Uden, die nu de directie uitmaken, hadden vorig jaar een wandelloop georganiseerd toen het bedrijf dertig jaar bestond. “Toen hebben we al aangegeven dat we al de baten zullen schenken aan een goed doel. En wij, net als onze vader Jack, dragen het werk van Naks een warm hart toe. Daarom hebben we besloten dit project te ondersteunen”, doet Gersom uit de doeken tegenover de Ware Tijd.

De Naks Mi Agida-muziekschool is opgezet om kinderen uit lagere sociaal-economische klassen de gelegenheid te bieden muziekonderwijs te volgen. De maandelijkse bijdrage aan lesgeld per kind wordt relatief laag gehouden. Om goede prestaties te leveren is het aan te raden dat de leerlingen op regelmatige basis thuis oefenen. Echter, het aanschaffen van een instrument is voor vele leerlingen niet haalbaar. Dit project maakt het mogelijk dat ouders in het revolverende fonds, middels afbetaling een instrument voor hun kind kunnen kopen.

“Mijn zoon speelt dron. En nu volgt hij les via internet. Hij heeft een drum in bruikleen gekregen, maar nu kunnen we één kopen voor hem”, vertelt moeder Bijlhout. Breedlachend zegt ze dat ze blij is dat hij niet langer haar potten en emmers als instrument gebruikt. “Ik denk dat muzieklessen heel positieve invloed hebben op het kind. Daarom is dit een hele positieve ontwikkeling”, aldus Bijlhout.