Meredith Joeroeja wint BFW Young designer of the year award

De veelbelovende Surinaamse modeontwerpster Meredith Joeroeja. Foto: Quentin Rademaker Photography

PARAMARIBO – De veelbelovende Surinaamse modeontwerpster Meredith Joeroeja is beloond met de BFW Young designer of The year award 2019/2020. “Dit betekent groei. Het is de tweede award die ik heb gewonnen in Nederland. Ik heb ook veel tijd besteed aan mijn collectie en om dan een award te ontvangen is like hard work pays off”, vertelt ze aan dWT.

Wanneer de prijs wordt uitgereikt, wordt nog bekendgemaakt. Joeroeja deed mee aan de Black Fashion Week in Rotterdam. Op het mode-event, op 11 mei in Worldhotel Wings Rotterdam, presenteerde ze haar ‘Eye’ collectie die veel indruk maakte. De organisatie Black Fashion Week Foundation praat van fris, vrouwelijk, buitengewoon en scherp. Joejoera zegt dat de collectie een weerspiegeling is van haar eigen identiteit.

De veelbelovende modeontwerpster ontwerpt al vier jaar en won vorig jaar de Fashion Fest 2018 in Amsterdam. Haar merknaam is MerryMarian. Joeroeja zegt wel goed te verdienen met het ontwerpen, maar niet zoals designers in het buitenland. “Die zijn op een ander level en hebben jaren hard gewerkt om zo ver te komen. Ik ben pas aan het begin, maar ook niet ver van waar ik zal zijn in de toekomst”, meent ze.

Bron