Lifetime Achievenement Award voor Barryl Biekman (ma 19-01-15 om 19:30u bij NAKS)

zami logo 2Stichting ZAMI is een organisatie die al 23 jaar werkt aan de empowerment van zwarte migranten en vluchtelingvrouwen (zmv-vrouwen) in Nederland. Jaarlijks reikt zij een prijs uit om de kracht van diversiteit te laten zien en om gekleurde vrouwelijke rolmodellen te creëren.

Dit jaar is het thema Phenomenal Woman en kijkt ZAMI terug op de lange weg die gekleurde vrouwelijke leiders in Nederland hebben afgelegd.

In het bijzonder denken we terug aan die grootse vrouwen in wiens voetsporen wij mogen treden; de pioniers, de spoorzoekers. Uiteraard kijken we ook vooruit, want er zijn veel nieuwe inspirerende rolmodellen opgestaan, die allen op hun eigen wijze de ZMV-vrouwen vertegenwoordigen. Zami reikt dit jaar twee prijzen uit, namelijk de New Leader Award aan een opkomend talent én een Lifetime Achievement Award aan een bijzondere vrouw die zich al jaren inzet voor vrouwenemancipatie.

Op vrijdag 9 januari j.l. is in het inspiratiehuis de Nieuwe Poort te Amsterdam, de New Leader Zami award uitgereikt aan winnares Noidy Codfried. Zij mocht de prijs in ontvangst nemen voor het lef waarmee ze zich inzet voor de zichtbaarheid van multiculturele lesbische vrouwen en voor haar inzet voor de rechten van LGBTQ gemeenschap.

De Lifetime Achievement Award gaat naar Barryl Biekman omdat zij zich al vele jaren onvermoeibaar inzet voor diversiteit, vrouwenemancipatie en tegen racisme & discriminatie in Nederland. Zij is een waardig ambassadeur.

Stichting ZAMI zal ism NAKS op maandag 19 januari 2015 deze Lifetime Achievement Award om 19.30 uur aan Barryl Biekman uitreiken.

Wij hopen u te verwelkomen.

Datum: Maandag 19 januari 2015
Plaats: NAKS Cultureel Centrum, Thomsonstraat 8
Tijd: 19.30 uur  (inloop 1900 uur )
Toegang: Vrij

Uw host, Anna Wielkens, ontvangt u graag vanaf 19.00 uur.

We hopen u te ontmoeten

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Stichting ZAMI & bestuur van NAKS
Vanessa Limon en Siegmien Staphorst