Kaseko Lezing

Leadership Management International
Suriname Client of the Year 2013

TRIBUTE AAN MUZIKANT EDDY VELDMAN
OP DONDERDAG 15 DECEMBER OM 18.00 UUR tot 20.00 UUR IN HET  CLAUDETTA TONEY MULTIFUCNTIONEEL CENTRUM TE POELEPANTJE  PARAMARIBO

Het programma omvat verwelkoming van Eddy Veldman; spreekbeurten en diverse jam sessions met Eddy en de aanwezige muzikanten.
Eddy Veldman geboren en getogen in Suriname.  Zijn muzikale loopbaan begint thuis bij de gebroeders Noordpool in de Surinaamse volkswijk “Frimangron” in Paramaribo. Daar begon hij in eerste instantie met gitaarlessen maar al gauw ontdekte hij zijn ware liefde: de drums. Voordat Veldman daadwerkelijk actief werd als muzikant begon hij als roadmanager bij de Surinaamse muziekformatie “The Kids” die onder leiding stond van de gitarist Stanley Noordpool.

Daarna gaat Veldman aan de slag bij de soulformatie “The Needles” waarin hij onder meer samenspeelt met trompettist/arrangeur Stan Lokhin, trombonist/gitarist Siegfried Cederboom en toetsenist Erwin Comvalius.

Met “The Needles” speelt Veldman veelvuldig in Duitsland, Zwitserland en Italië. In dezelfde periode woonde Veldman ook in Italië, in Ferrara nabij Bologna. Eddy heeft tot twee keer toe de “Jazz Portret “ in ontvangst mogen nemen.

Eddy Veldman is een drummer van wereldformaat  met een internationale bekendheid.  Eddy Veldman komt naar Suriname met als doel zijn drummers  kennis  en ervaringen te delen met  jongeren in Suriname.  Er worden tevens workshops drummen aan beginners; gevordenen; vergevorderenen en een masterclass drummen in het Centrum aangeboden in de komende weken. Nadere informatie voor de workshop kun u contact opnemen met mobile 8164826.

De toegang tot het Tribuut is gratis.

Voor nadere informatie aangaande het Tribute: Claudetta Toney multifunctioneel Centrum
Info: 402001/ 8827174

unnamedunnamed-1