Iwan Esseboom onderscheiden

www.dwtonline.com;16/12/2018 17:15 – Van onze redactie
http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2018/12/16/iwan-esseboom-onderscheiden/

PARAMARIBO – Iwan Esseboom is door de organisatie van de Sranan Fosten Fesa tot Kasekolegende onderscheiden. De zanger kreeg een award in de vorm van een kunstzinnige houten skraki (een percussieinstrument bestaande uit een grote trom met daarop een bekken, dat bij de kaseko wordt gebruikt). Het kunstwerk is dit jaar vervaardigd door beeldhouwer Rahied Abdoel.

Esseboom is eind jaren zeventig in Nederland met zijn kasekozang- en muziekcarrière begonnen. Achttien jaar geleden is hij geremigreerd naar Suriname en hij houdt zich nog steeds bezig met de muziek.

Zondag houdt Esseboom samen met zijn voormalige band The Funmasters een reünieconcert op de Pier van Torarica. Nadat hij donderdag de award in ontvangst had genomen, gaf de zanger het publiek een voorproefje van de show op zondag. Hij zong ‘Wittie visie’, ‘Kijk, kijk, kijk zo een mooie meid’ en ‘Tamalen’.

Aan de Ware Tijd vertelde Esseboom erg vereerd te zijn met de onderscheiding. “Van de organisatie kreeg ik een uitnodiging om het feest mee te maken, want ik ben er nog nooit bij geweest. Het was een prachtige show, mooie opzet. Ik ben blij met die waardering en was compleet verrast”, zei hij glimlachend.