Enver Panka zegt ‘dankjewel papa’ met muziek

PARAMARIBO – “Mijn vader heeft veel meegemaakt en doorstaan. Ik heb het gevoel alsof ik hem een ‘dankjewel’ verschuldig ben”, zegt Enver Panka. Hij heeft het lied ‘Tangi papa’ gemaakt voor zijn 61-jarige vader Henny. Daarin bedankt hij hem voor hetgeen hij heeft gedaan voor hem en zijn jongere broer.

“Ook al woon ik al jaren niet meer bij hem, hij blijft mijn vader. Ik ben intussen ook vader en de ondersteuning in die rol krijg ik ook van hem”, vertelt Enver over zijn voorbeeldfiguur. “Mijn vader is niet iemand die graag op de voorgrond treedt. Maar niet wanneer je op de achtergrond bezig bent, wil dat zeggen dat je niet gezien wordt. En ik zie dat!”

Vader Panka en zijn echtgenote hebben Enver gemotiveerd om muziek te maken. Muziek gebruiken om zijn papa te bedanken, is voor de artiest dan ook één van de beste manieren. Hij weet niet of zijn vader het nummer al heeft gehoord, maar is wel benieuwd naar zijn reactie.

De moederdag special van vorige maand, waarbij hij met het nummer ‘Warderi Yu Mama’ een ode aan de moeders bracht, was voor Enver motivatie om ook iets te doen met vaderdag. Hij koos voor een persoonlijk nummer. “Zonder vaders zijn er geen moeders. Dus de waardering naar hen toe moet er ook zijn”, is zijn mening. ‘Tangi papa’ is te horen op sociale media.

Bron: De Ware Tijd d.d. 16.06.19