Clifton Braam gaat druk jaar tegemoet

PARAMARIBO – In Nederlandse theaters waar hij nog niet eerder had opgetreden, heeft stand-upcomedian/MC/acteur Clifton Braam zijn ‘Twee landen, één liefde 2.0’ gedraaid. Inmiddels is hij terug. Hij heeft genoten van een rustperiode, maar blijft druk bezig. Braam vertrekt namelijk heel gauw weer naar Nederland om te gaan werken aan nieuwe stukken.

Voor de veelzijdige Braam wordt 2020 een druk jaar vol interessante nieuwe producties en uitdagingen. “Ik werk eigenlijk nu aan drie stukken. ‘Alles Kan, Niets moet’, is mijn nieuwste productie die in oktober 2019 in première moet gaan. In december zal ik een stuk doen dat speciaal voor Suriname bestemd is en ik ben ‘on the sideline’ bezig met het schrijven van een script voor een tour met Danielle Dorder en Glenn Huisden. Dat is voor april 2020”, lacht hij breed.

In zijn nieuwste stuk geeft Braam zijn visie op de samenleving. Het zal een bijna buitenaardse kijk zijn op de maatschappij. “De dingen die we doen. Is alles echt zo gewoon? Moeten we die dingen doen of worden we gedwongen om dingen te doen? Ik zal ook een kijkje nemen naar mezelf, zoals ik mezelf jarenlang heb kunnen manoeuvreren door het leven. Deze show is ontstaan vanuit de gedachte om meer van zichzelf bloot te geven.” In 2020 wordt ‘Alles Kan, Niets Moet’ ook in Suriname gepresenteerd.

Bron: De Ware Tijd d.d. 03.03.19