NAKS muziek school is vernoemd naar het slaginstrument ‘Agida’ vanwege haar sterke, intense en machtige vibratie van klank.

‘Mi Agida’ staat voor een omgeving van toonkunst uit Afrikaanse cultuur waar muziekbeleving, muziek maken, bestuderen en muziek lezen een plek hebben.Kunstmuziek met name luistermuziek dus aan de hand van algemene theoretisch kennis, waardigheden, melodische- en ritmische scholing maar ook orale (mondeling) overdracht, wordt muziek gemaakt.

De lesonderdelen en/of vakken zijn: percussie, piano, gitaar, fluit, saxofoon, trompet, caro, binta, quatro, presentatie technieken, stemvorming, ritmische scholing, theorie & compositie, muziek geschiedenis, ensemble/jam en muziekstudiekampen. De stijlen zijn voornamelijk Afrikaanse-Surinaamse muziek met invloeden uit de jazz.

Deze artistieke vorming heeft als de geestelijke, culturele en van in het bijzonder jongeren. Belangrijk is hierbij het verstreken van een positief zelfbeeld door middel van (Afrikaanse) toonkunst en de creativiteit van Jazz.

Volg NAKS Mi Agida nu ook op Facebook!


 

ARCHIEF: